28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:18
No menu items!

Consilierul personal al lui Nicușor Dan și șeful Urbanismului, vizați de ancheta DNA

spot_img

Procurorii DNA vizează actele întocmite de arhitectul Damian Matei și consilierul personal al primarului general, Șerban Laurențiu Anghel, în domeniul urbanismului, conform unor surse judiciare.

DNA a transmis că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021. Perchezițiile se derulează la Primăria Capitalei, la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și la încă una dintre instituțiile din subordine.

Conform unor surse judiciare, procurorii vizează toate actele întocmite de directorul interimar al Direcției Urbanism, arhitectul Damian Matei, dar și de unul dintre consilierii personali ai primarului general, Șerban Laurențiu Anghel. O a treia persoană vizată de anchetă este Andrei Vlad Rizea, fost consultant USR.

Dosarul penal constituit la DNA are numărul 103/P/2021, o primă ordonanță a procurorului de caz fiind emisă în data de 6 august 2021. Prin această ordonanță, anchetatorii au cerut, până la data de 20 august 2021, acte privind dispozițiile de numire ale tuturor persoanelor din cabinetul primarului general Nicușor Dan:

  • toate dispozițiile primarului general prin care au fost numite consilieri personali și toate persoanele din cadrul Cabinetului, precum și toate înscrisurile avute în vedere la emiterea acestor dispoziții de numire;
  • toate contractele de muncă încheiate cu aceste persoane, numite în cadrul Cabinetului primarului general;
  • fișa postului pentru fiecare persoană numită în cadrul Cabinetului;
  • toate dispozițiile de încetare a raporturilor de muncă a persoanelor numite în cadrul Cabinetului;
  • toate dispozițiile de delegare sau detașare a persoanelor numite în cadrul cabinetului și toate înscrisurile avute în vedere la emiterea acestor dispoziții.

Un alt scandal cu iz penal la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a avut loc în luna martie a anului trecut, când Clara Poleucă, o altă consilieră a lui Nicușor Dan, l-a acuzat pe Edmond Niculușcă, directorul adjunct, de abuz în serviciu. Consiliera a reclamat că a fost obligată să semneze „acte scrise, gândite și dorite de el, în mod nelegal”.

Marilena Nedelcu