28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:40
No menu items!

Nicușor Dan, greu de găsit. Prefectul Capitalei se plânge că primarul nu-i răspunde la telefon: Aveam semnale că urmează greva STB

spot_img

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a declarat, joi, că a încercat încă de miercuri seară să discute cu Nicuşor Dan despre greva de la STB, întrucât avea „semnale”, dar primarul nu i-a răspuns la telefon.

„În cursul dimineţii, având în vedere că am fost în imposibilitatea de a avea un dialog până în această dimineaţă, după ora 6.00, cu domnul primar general, m-am deplasat la sediul Primăriei Generale şi am avut o discuţie cu domnul primar general, ridicându-i problema perturbării ordinii publice şi solicitându-i să intervină şi să efectueze toate demersurile pentru menţinerea unui climat de pace socială şi ordine publică la nivelul Capitalei”, a afirmat Văcaru, joi, într-o declaraţie de presă.

Întrebată ce înseamnă că a fost în imposibilitatea de a lua legătura cu Nicuşor Dan, ea a răspuns: „Telefonic am reuşit să iau legătura doar în această dimineaţă, după ora 6.00, cu domnul primar. Am încercat şi în cursul serii să îl sun pe domnul primar. Aveam semnale, am discutat cu diverse autorităţi încă din cursul serii. Domnul primar nu mi-a răspuns aseară, mi-a răspuns după ora 6.00 în această dimineaţă”.

„Era la Primărie, am discutat la 6.00 dimineaţa, am stabilit că mă duc, am discutat şi atâta tot”, a spus prefectul Capitalei.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu circulă joi, după ce șoferii STB au intrat în grevă. Ei cer salarii mărite, condiții mai bune de muncă și demisia dierctorului general.

Conducerea companiei a cerut în instanță suspendarea acțiunii de protest, iar judecătorii vor lua o decizie la ora 14.00.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi dimineață, că greva la Societatea de Transport Bucureşti este ilegală, fiind o acţiune foarte gravă, care afectează foarte mulţi bucureşteni, din toate categoriile. El a precizat că STB a depus deja acţiune în instanţă, iar municipalitatea va face o cerere de intervenţie, care e scrisă deja.

                                                                                                                   Adina Silav