3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:34
No menu items!

Consilierul onorific al premierului și președintele PSD din SUA, Ilan Laufer, și-a dat demisia

spot_img

Ilan Laufer a demisionat din funcţia de consilier onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă deoarece nu a fost invitat, în această calitate, să însoţească premierul la vizita în Statele Unite. Laufer a scris pe Facebook că şeful Executivului nu s-a întâlnit cu el, în calitate de preşedinte al PSD SUA.

„Ma aflu in Statele Unite ale Americii de mai bine de un an, acolo unde coordonez un program dedicat consolidarii relatiilor economice bilaterale dintre Romania si Statele Unite ale Americii. Mi-am dedicat tot timpul si energia pentru dezvoltarea acestui program de sprijin al mediului de afaceri romano-american. Am reusit anul aceasta sa aducem cea mai mare delegatie de IMM-uri romanesti care a vizitat Statele Unite, sa le organizam intalniri de top cu admistratia locala si centrala, cu oameni de afaceri, companii de top si ONG-uri. Rezultatele nu au intarziat sa apara, multe companii romanesti avand acum business in SUA sau parteneriate cu companii din SUA prin intermediul acestui program”, a scris Ilan Laufer pe Facebook.

El a precizat că a aflat de vizita premierului în Statele Unite din presă și nu a fost invitat să însoâească delegația, în calitate de consilier onorific.

„Nu am fost invitat sa o insotesc pe doamna premier nici in calitate de consiler onorific care cunoaste bine relatia Romania-SUA, si nici sa o intalnesc in calitate de presedinte PSD SUA. Inteleg ca doamna premier prefera consilieri externi si prin urmare ma aflu in situatia in care nu imi pot exercita eficient niciuna dintre aceste functii, in care am fost investit cu increderea colegilor mei de partid. Astazi am informat-o pe doamna premier Viorica Dancila asupra deciziei mele de a demisiona”, a completat Ilan Laufer.

E. Stan