1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:26
No menu items!

Sursa Zilei a avut dreptate: Mike Pence nu s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă

spot_img

Surse oficiale au declarat pentru Digi24.ro că vicepreședintele SUA Mike Pence nu se va mai întâlni cu premierul Viorica Dăncilă. Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc miercuri, conform programului Vioricăi Dăncilă. Sursa Zilei a anunțat în exclusivitate că această întrevedere ar putea să nu mai aibă loc. 

Guvernul României a lăsat să se înțeleagă că Viorica Dăncilă se va întâlni Pence, dar evenimentul nu a fost confirmată de partea americană. 

De asemenea, aceleași surse au declarat că Viorica Dăncilă ar vrea să renunțe la restul programului și s-ar putea întoarce mai repede în țară. Premierul trebuia să stea în SUA până duminică iar pe parcursul următoarelor zile programul său cuprindea întâlniri cu liderii comunității evreiști, dar și cu secretarul general adjunct al ONU. Viorica Dăncilă avea planificat vineri și un interviu pentru New York Times și o discuție cu oameni de afaceri din SUA.

În cadrul vizitei din Statele Unite, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu primarul din Jersey, cu reprezentanții Băncii Mondiale și cu secretarul american pentru Energie, Rick Perry. La întâlnirea cu secretarul american a fost semnat și un contact de cooperare în domeniul nuclear civil. Rick Perry a postat mai multe poze pe Twitter după întâlnire, însă a uitat să o menționeze și pe Viorica Dăncilă, fiind menționată doar Ramona Mănescu, ministrul afacerilor externe.

E. Stan