6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:53

Condițiile meteo întârzie a opta tranșă de vaccin Pfizer către România. Luna asta primim și 800.000 de doze Astra Zeneca

Cea de-a opta tranșă care conține dozele de vaccin Pfizer/BioNTech destinate românilor era așteptată să sosească în cursul zilei de azi. Din cauza condițiilor meteorologice din Germania, transportul va avea cel puțin 24 de ore de întârziere, a anunțat premierul Florin Cîțu.

”Vaccinul nu a mai putut ajunge la această oră, s-ar putea să ajungă în timpul zilei de astăzi. Ori astăzi, ori mâine, monitorizăm situaţia. Dacă nu, am vorbit şi cu Ministerul Apărării Naţionale dacă avem noi posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să vină astăzi. Oricum, sunt doze de rapel, suntem ok în perioada următoare, nu este nicio problemă, nu se reprogramează nimeni”, a anunţat, luni, într-o declaraţie de presă, premierul Florin Cîţu.

România primește 800.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Un alt anunț extrem de important este legat de programările pentru vaccinarea cu Astra Zeneca. Prim ministrul Cîțu a spus că acestea vor începe cu data de 10 februarie, iar până la finalul acestei luni România va primii 800.000 de doze din cel de-al treilea vaccin împotriva SARS COV2.

”AstraZeneca vom primi în această lună aproape 800.000 de doze, începem de pe 10 programările pentru AstraZeneca. Vom face prima vaccinare, nu vom păstra rapelul, rapelul pentru AstraZeneca este peste 2 luni de zile, deci încă 800.000 de persoane vor fi programate. Nu văd o problemă”, a mai precizat premierul.