19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 18:40
No menu items!

Compania de asigurări de credit comercial Atradius s-a extins în România

spot_img

Compania spaniolă Atradius, activă în domeniul asigurărilor de credit comercial, a anunțat miercuri deschiderea unei sucursale în București, continuând procesul de extindere la nivel internațional.

Având sediul in clădirea SkyTower, amplasată în nordul Capitalei, Atradius România oferă servicii de asigurare de credit comercial clienților şi partenerilor săi de afaceri din toată țara, potrivit unui comunicat al companiei.

Atradius face parte din Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), unul dintre cei mai mari asigurători din Spania si una dintre cele mai importante societăți de asigurare de credit comercial la nivel mondial. La nivel mondial, Atradius ocupă locul al doilea în topul societăților care oferă acest tip de asigurare, protejând companiile împotriva pierderilor ce decurg din neplata datoriilor comerciale.

„În prezent, România este una dintre cele mai interesante piețe în curs de dezvoltare din Europa și oferă un potențial ridicat. În acest context, consolidarea prezenței noastre pe această piață reprezintă un pas consecvent în cadrul strategiei noastre de expansiune globală”, explică Andreas Tesch, Chief Market Officer în cadrul Atradius.

În prezent, piața asigurărilor de credit din România corespunde unui volum de aproximativ 24 milioane euro, iar ultima rată medie de creștere a fost de 10 procente pe an.

 

Noua prezență din România constituie o parte integrantă a strategiei de expansiune la nivel mondial promovată de Atradius. Simultan cu sucursala sa din București, societatea de asigurări de credit comercial a inaugurat, la Sofia, şi prima sa sucursală din Bulgaria.

În anul 2016, Atradius și-a extins raza de acțiune în Asia, cu un nou birou în Coreea de Sud. Prin achiziționarea unei cote de 25 de procente din participațiile deținute la Credit Guarantee Insurance Corporation of Africa Ltd (CGIC), o societate cu profil de lider în domeniul asigurărilor de credit comercial în Africa, Atradius a continuat să își extindă prezența în Africa de Sud și în alte țări din regiune.

 

V.B.