A fost deschis Parcul “Marin Preda”, cel mai modern din sectorul 6 al Capitalei / FOTO

Primăria Sectorului 6 a modernizat integral fostul Parc Giulești, denumit acum Parcul “Marin Preda”, care a fost inaugurat weekendul trecut și a fost deschis pentru public.

Cu o suprafațã totalã de 40.000 metri pătrați, noul Parc “Marin Preda” le oferă locuitorilor din zonă multiple posibilități pentru activități sportive și de petrecere a timpului liber. Astfel, pentru cei mici, Primăria Sectorului 6 a amenajat două locuri de joacă, iar tinerii și adolescenții pot juca tenis de câmp, tenis cu piciorul, baschet sau  minifotbal pe terenurile special amenajate, în care accesul este gratuit.

În zilele frumoase, vârstnicii își pot petrece timpul în aer liber, jucând șah într-un foișor creat special pentru ei.   

Un alt foișor, destinat organizării de evenimente, va fi locul în care cetățenii se vor putea bucura de spectacole organizate cu diverse ocazii. Nu au fost uitați nici iubitorii de animale pentru care parcul are acum trei țarcuri special amenajate, în funcție de dimensiunile patrupedelor.   

De asemenea, parcul are WI-FI gratuit și dispune de supraveghere video permanentă pentru ca aceia care aleg să-și petreacă timpul liber aici să fie în siguranță. 

“Primăria Sectorului 6 a inaugurat în acest parc și un sistem de iluminat inteligent, lumina pe aleile parcului aprinzându-se pe diferite grade de intensitate, în funcție de oră și de luminozitatea naturală, fiind redus, astfel, consumul de energie. Spațiul verde a fost refăcut în totalitate, a fost montat un sistem de irigație modern, asfaltul crăpat a fost înlocuit cu alei pietruite, iar ghenele de gunoi din jurul parcului au fost refăcute, cu construcție de caramidă, apã curentă și canalizare. Aceste ghene vor fi încuiate și vor fi date în administrare asociațiilor de proprietari, iar reprezentanții acestora vor avea responsabilitatea menținerii curățeniei lor. Au fost asfaltate toate aleile din jurul parcului și din vecinatate și au fost montate de două ori mai multe bănci decât în vechiul parc. De asemenea,  au fost montate cișmele de apă și toalete ecologice”, au explicat reprezentanții autorității locale, într-un comunicat de presă.

“Este un parc la care eu și echipa mea am muncit aproape jumătate de an. Era un parc neîngrijit de foarte mulți ani, iar locuitorii din Giulești nu aveau unde să-și petreacă timpul liber. Astăzi poate concura fără probleme cu orice parc modern și civilizat din marile capitale europene. Fiecare om care vrea să practice o serie de sporturi poate veni aici, pentru că avem terenuri de minifotbal, de baschet, de tenis de mână, de câmp și de picior. Pentru fiecare categorie de vârstă există un loc special.

Schimbarea denumirii parcului a avut în vedere faptul că un mare și renumit liceu din Sectorul 6 se află chiar la intrarea în parc. Așadar, îi invit și îi aștept pe toti bucureștenii, indiferent în ce sector locuiesc, în noul Parc Marin Preda”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. 

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU