6.5 C
București
luni, 4 martie 2024 - 1:25
No menu items!

Colegul activist al procurorului Bogdan Pîrlog, Sorin Lia, REȚINUT

spot_img

Procurorul Sorin Lia, fostul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia și fondator, alături de Bogdan Pîrlog, a asociației Inițiativa pentru Justiție, a fost reținut alături de un fost polițist, conform ziariștilor de la Concret Olt.

Surse judiciare citate de jurnaliști susțin că procurorul Sorin Lia, fost prim-procuror al Parchetului Corabia, a fost reținut alături de fostul șef al Poliției Rutiere Corabia. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi.

Asociația „Inițiativa pentru Justiție” (AIJ) se recomandă a fi o asociație profesională a procurorilor, care reunește peste 100 de procurori din toată țara. Asociația este condusă de Bogdan Pîrlog, controversatul procuror militar din dosarul 10 august, cercetat disciplinar de CSM în mai multe anchete, unele dintre acestea vizând chiar comunicatele pe care Asociația le-a transmis. Inițiativa pentru Justiție este condusă de procurorii Bogdan Pîrlog, Sorin Lia și Ionuț Marcu.

M. Nedelcu