17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 18:20

Inspecția Judiciară cere suspendarea din magistratură a procurorului Bogdan Pîrlog

spot_img

Inspecția Judiciară (IJ) a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea din magistratură a prim-procurorul militar adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București, Bogdan Pîrlog. 

Informația a fost confirmată pentru stiripesurse.ro, care a publicat mai multe dezvăluiri legate de activitatea acestuia de procuror-sindicalist pe “Forumul magistraților”, despre postările prin care acesta, sub identitatea „Caius Marcius” , își exprimă simpatiile politice și își contestă superiorii. Potrivit acestora, multe dintre mesaje depășesc limita dintre exercitarea libertății de exprimare și calomnie.

Cererea Inspecției Judiciare se judecă pe 2 iunie de Sectia pentru Procurori în materie disciplinară, potrivit purtătorului de cuvânt al CSM. 

CITEȘTE ȘI:
Procurorul militar Bogdan Pîrlog își recunoaște identitatea falsă de pe forumuri. Cum vorbește despre procurorul general al României

Scandal fără precedent în JUSTIȚIE. Zeci de procurori militari cer excluderea din magistratură a colegului lor Bogdan Pîrlog

Cum punea la cale procurorul militar Bogdan Pîrlog, alias “Caius Marcius”, majoritățile la Curtea Constituțională