18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:52
No menu items!

Colegiul Medicilor, despre situația de la Spitalul Târgu Cărbunești:“Sistemul medical îşi arată limitele”

spot_img

Colegiul Medicilor din România a reacționat, vineri, după incidentul grav de la Spitalul Târgu Cărbuneși, unde instalația de oxigen ar fi cedat, iar doi oameni au murit.“Medicii şi personalul medical sunt la datorie, dar sistemul medical îşi arată limitele”, a transmis Colegiul Medicilor.

“Defecţiune la staţia de oxigen a spitalului din Târgu Carbuneşti!

Pandemia şi situaţia epidemiologică particulară în care se află România face ca unităţile medicale ce tratează pacienţi COVID să folosească cantităţi uriaşe de oxigen pentru a face faţă numărului mare şi grav de pacienţi pe care îi tratează.

Medicii şi personalul medical sunt la datorie, dar sistemul medical îşi arată limitele. Este nevoie nu de vorbe, ci de acţiuni concrete, de intervenţii ce pot fi realizate acum, de ajutor pentru a nu repeta tragedii. Este foarte clar că nu se poate crea infrastructură de pe o zi pe alta, dar trebuie identificate soluţii eficiente, care să răspundă rapid nevoilor actuale”, au scris reprezentanții Colegiului Medicilor, vineri, Facebook.

Instalația de oxigen de la Spitalul Târgu Cărbunești ar fi cedat, vineri dimineață, iar pacienții au fost ventilați manual în ambulanțe. Doi pacienți de la secția ATI a spitalului au murit.

                                                                                                                 Adina Silav

SURSA FOTO:gorjonline.ro