9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:20
No menu items!

VIDEO. Stewardesele de la Alitalia s-au dezbrăcat în mijlocul Romei în semn de protest față de închiderea companiei

spot_img

Într-o liniște totală, 50 de stewardese care și-au pierdut locul de muncă prin închiderea companiei Alitalia, s-au aliniat în centrul Romei și și-au dat jos, rând pe rând, articolele vestimentare. Gestul s-a vrut un protest față de decizia autorităților de a închide cea mai veche și mai mare companie aeriană. “Ne-au jupuit”, au spus fostele angajate rămase acum șomere.

Compania de transport aerian Alitalia și-a încheiat oficial existența joia trecută, pe data de 14 octombrie, odată cu efectuarea ultimului zbor pe ruta Calgliari- Roma, după 75 de ani de existență.

ITA a cumpărat brandul Alitalia, însă a preluat doar 3.000 din cei 10.000 de angajați.

Sindicatele italiene afirmă că salariile oferite de ITA sunt semnificativ mai scăzute decât cele ale fostei companii aeriene Alitalia și au cerut guvernului italian condus de Mario Draghi să extindă ajutorul de șomaj la 5 ani.

„Ne-au jupuit. Astăzi, sau mai bine spus pe 15 octombrie, ne-au luat pielea de pe noi. A ne lua uniforma înseamnă a ne lua totul. Pentru noi, această uniformă ne reprezintă în lume și am purtat-o mereu cu mare mândrie”, au declarat fostele însoțitoare de zbor, care au lucrat mulți ani pentru compania aeriană națională a Italiei.

„Suntem aici pentru a ne exprima în primul rând durerea, dar și solidaritatea față de toți colegii noștri, și cei care au fost primiți de ITA și care au fost obligați să semneze un contract umilitor”, a declarat o însoțitoare de zbor pentru ziarul italian Corriere della Sera.

Cora Dumitrescu