Coca-Cola se retrage. Ce planuri are pentru România

Compania Coca-Cola Îmbuteliere a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că își încetează activitatea din Republica Moldova. Coca-Cola preferă, în schimb, să-și consolideze sursele de aprovizionare existente din România şi Ucraina. Compania avea la Chișinău o fabrică de îmbuteliere în care lucrau 155 de persoane.

„Vom înceta să mai producem în Chișinău. Această decizie e un rezultat al unei analize pe care am făcut-o în cadrul grupului din care facem parte”, a declarat, pentru agora.md, managerul de marketing și resurse umane al companiei, Inna Kiriakova.

Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău face parte din compania Coca-Cola Hellenic – cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare din Europa și al doilea din lume.

În prezent în cadrul întreprinderii de la Chișinău activează în jur de 155 de angajați. Dintre aceștia 29 de persoane activează în departamentul de producere.

Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău și-a început activitatea la Chișinpu în anul 1994 cu depozitare și distribuție. În luna august 1996 a început instalarea liniei de îmbuteliere în sticle 250 ml. În septembrie 2009 s-a dat startul reconstruirii halei de producție existente și înlocuirea liniei RGB cu o linie de îmbuteliere în butelii PET cu o capacitate de 12 mii de sticle pe oră.

Deschiderea oficială a Organizației „Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău” după reconstrucție a avut loc în luna mai 2011.

NICIUN COMENTARIU