17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 18:30
No menu items!

Coaliția și-a împărțit prefecții. Lider PNL: „Mă încearcă o lehamite profundă”

spot_img

Coaliția și-a împărțit prefecții din toată țara. PNL, deși a avut prima tragere, a preferat să ia Sibiul și Bihorul și să lase Capitala USR-PLUS, asta însemnând că actualul prefect Traian Berbeceanu nu va mai ocupa mult timp această poziție. Și la Cluj, PNL a pierdut prefectura, care va fi dată UDMR, ceea ce l-a făcut pe actualul președinte al CJ Cluj, liberalul Alin Tișe, să spună că așteaptă congresul pentru a lua o decizie radicală în privința PNL.

„Mă încearcă o lehamite profundă, nu mă surprinde ceea ce au decis, pentru că nu am nicio așteptare de la actuala conducere a Partidului Național Liberal. Deci, nu sunt surprins de nici o decizie pe care ei o iau. Aștept ca partidul să intre într-un proces de congres în acest an, pentru a se decide ce se întâmplă cu acest partid”, a declarat liderul PNL Alin Tișe, pentru ziuadecluj.ro.

Chiar și proaspăt  nominalizatul prefect al Clujului, Tasnadi Szilard de la UDMR, s-a arătat „uimit, şocat, blocat” de știre, spunând că știa de nominalizarea sa, dar a fost luar prin suprindere că s-a și finalizat, conform adevarul.ro.

Cum s-au împărțit prefecturile între partide

Conform informațiilor G4Media, pozițiile de prefecți au fost împărțite astfel:

UDMR: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna – 5 prefecturi

USR -PLUS:  București, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR) – 14 prefecturi

PNL: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani – 23 de prefecturi.