6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:55

Se schimbă programa pentru BAC și Evaluarea națională. Ce au de pregătit elevii pentru examen

Dacă tematica examenelor naționale nu este adaptată la situația anului în curs ar fi o negare a evidenței, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, într-un interviu acordat luni dimineață Pro TV. Ministrul a arătat că programa pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională va fi “puternic adaptată” la realitățile anului în curs, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a urmând să afle luna aceasta ce materie au de pregătit pentru examen.

“Există solicitări, din partea celei mai mari părți din societate, de susținere a examenelor la datele planificate, cu prezență fizică. Dacă am păstra și exact aceeași tematică, ar fi ca și cum am spune că elevii nu au pierdut nimic. (…)Dacă nu am adapta tematica la evidența din acest an, ar fi o negare a evidenței. Tematica de Bacalaureat și Evaluarea Națională va fi puternic adaptată la realitățile acestui an“, a spus ministrul educației. 

Potrivit acestuia, elevii din anii terminali vor afla luna aceasta ce materie au de pregătit pentru examen. “Mai întâi, să vedem dacă vor putea reveni la școală elevii claselor terminale. Vom anunța și modul în care am adapta programa de examen. În această lună vor afla ce materie au de pregătit pentru examen. Acesta e obiectivul nostru“, a mai spus Cîmpeanu.