16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:33
No menu items!

CNAIR: Nu sunt drumuri închise. Se circulă pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi

spot_img

Compania Naţională de Administrare a Infrastucturii Rutiere informează, duminică dimineață, că se circulă pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România, nefiind drumuri închise din cauza condiţiilor meteo.

„Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat al Companiei.

CNAIR mai atenționează că în zonele în care a fost declarat codul galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului în 14 judeţe din partea de vest a ţării, șoferii trebuie să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la condiţiile meteo existente, să evite frânările şi schimbările de direcţie bruşte, să păstreze distanţa corespunzătoare faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi să respecte restricţiile impuse pe reţeaua rutieră, acolo unde este cazul.

Recomandările sunt valabile și pentru alte zone, în care carosabilul este umed și volumul traficului este crescut, pentru că este weekend.

E. Stan