16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:28
No menu items!

Reguli doar pentru alții. Cancelarul Austriei, fără mască la ski cu o săptămână înainte să anunțe că este infectat

spot_img

Viena a fost scena unor proteste de amploare, sâmbătă, manifestanții reclamând impunerea unor restricții, printre care certificatul verde obligatoriu la locul de muncă și purtarea măștii FFP2 chiar și pe stradă. În aceeași zi, pe rețelele de socializare a apărut o fotografie în care cancelarul Austriei apare la o cabană, alături de alți 8 bărbați, fără mască de protecție. Fotografia ar fi fost realizată cu o săpămână înainte ca șeful guvernului să anunțe că este infectat cu coronavirus.

În timp ce oamenii protestau în stradă, în capitala Austriei, împotriva noilor restricții, pe rețelele de socializare a apărut fotografia în care cancelarul Karl Nehammer este la o masă, alături de 8 bărbați, în costume de ski. Niciunul nu poartă mască de protecție, probabil pentru că stau la masă, dar nici nu păstrează o distanțare între ei.

Poza a fost făcută la 29 decembrie, într-o cabană de pe domeniul Katschberg, în timp de cancelarul era în vacanță la ski. 

La o săptămână distanță, Nehammer a anunțat că este infectat cu Covid. 

El neagă acum că există o legătură între contaminare şi vacanţa sa la schi, pentru că toți participanţii au fost vaccinaţi şi testaţi negativ. Nehammer a adăugat, la postul de radio ORF, că infecţia a apărut săptămâna trecută, vineri, după ce miercuri a fost testat tot negativ.

În ciuda justificărilor sale, cancelarul se confruntă cu numeroase critici și proteste, deoarece Guvernul vrea să introducă și vaccinarea obligatorie la 1 februarie, printre alte măsuri.

E. Stan