3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 19:36
No menu items!

Rabla 2022. Când începe noul program

spot_img

Programul Rabla pe 2022 va demara pe 4 februarie, în vinerea verde, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna. După 10 ianuarie vor fi anunțate și condițiile de participare, precum și valoarea voucherelor oferite de stat pentru mașini și electrocasnice vechi.

“În câteva zile se finalizează Programul “Rabla” pentru versiunea 2022 – 2024. Am promis asociațiilor de profil predictibilitate și dorim să prezentăm un program care are ca obiective nu închiderea porților imediat după terminarea banilor, ci o etapizare și o predictibilitate în ceea ce privește finanțarea și avantajele unui asemenea program. La ora actuală există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere mașini noi, inclusiv pentru a susține industria autohtonă de producere a autoturismelor. Programul “Rabla” pentru acest an va fi lansat în 4 februarie, în Vinerea Verde”, a declarat ministrul pentru Agerpres.

În 2021, programele “Rabla” și “Rabla Plus” au avut primele majorate la 7.500 lei, iar pentru autoturismele “full electric” au fost date vouchere de 10.000 de euro. 

La sfârșitul lunii noiembrie, sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe, “Rabla Clasic” și “Rabla Plus”,  s-au suspendat, la fel și pentru “Casa Eficientă Energetic”, din cauza accesărilor extrem de numeroase, bugetele fiind epuizate în câteva minute.

Instituția a anunțat ulterior suplimentarea bugetelor cu câte 300 de milioane de lei, pentru dosarele depuse de persoanele juridice în luna decembrie.

E. Stan