19.7 C
București
luni, 26 iulie 2021 - 7:07

CNA-ul schimbat de noua guvernare a început să dea amenzi. TVR, 10.000 lei pentru pentru ce a spus Cristache la România9 despre liderii PNL

spot_img

Televiziunea Publică s-a ales cu o amendă de 10.000 lei din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru anumite afirmaţii ale jurnalistului Ionuţ Cristache, în emisiunea România9, despre mai mulţi lideri PNL şi despre preşedintele Klaus Iohannis.

Ședința CNA a analizat emisiunile din 20 și 28 ianuarie, în care moderatorul Ionuț Cristache a vorbit cu Ion Cristoiu și Mircea Dinescu despre Rareș Bogdan, apoi despre președintele Klaus Iohannis.

“O să vă pun la dispozitie audierea! Inteleg că au venit montati, au insistat să intru cu orice pret cu ei, desi conduceam! Am tras pe dreapta, am intrat! Doamna Pocora, fost deputat PNL, s-a comportat ca avocatul din oficiu al lui Rareș Bogdan! Interesante vremuri traim! Apararea mea a fost pe fapte concrete, obiective, anchete de presa, surse deschise. N-a contat nimic”, a explicat Ionuț Cristache pe contul său de Facebook.

Coaliţia de guvernare a obținut, în luna mai acestui an, majoritatea în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), numind patru membri titulari pentru un mandat de 6 ani. CNA are în total 11 membri. Propunerea privind amenda aplicată Televiziunii Publice a venit din partea Oanei Dincă şi a fost votată „pentru” de şapte membri, iar doi au fost împotrivă.

Marilena Nedelcu