29.5 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 11:40

2.600 de tone de deșeuri necontrolate pe străzile sectorului 1. În loc să le strângă, primarul Clotilde Armand vrea să declanșeze starea de alertă

spot_img

Străzile sectorului 1 sunt pline de deșeuri. După cele menajere, au apărut mormane întregi de deșeuri din construcții. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, joi, că este în analiză solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 pentru declararea stării de alertă.

 „În acest moment suntem încă în analiză. Tocmai am avut o discuţie cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 1. Astăzi, voi termina această analiză şi până la sfârşitul zilei vă voi anunţa. Dacă se confirmă că această situaţie e un pericol pentru cetăţeni, atunci se declară starea de alertă. Se aplică mâine de la ora 00.00. Sunt 2.600 de tone necontrolate pe raza Sectorului 1. Pericolul principal ar putea fi degajarea de pulberile materialelor de construcţii”, a spus prefectul.

Și asta, după ce pe străzi au apărut și deşeurile din construcţii.

“S-au schimbat lucrurile. Atunci, era vorba de deșeuri menajere. Pentru situația de acolo blocajul era la soratator, iar Primăria plătește acum. Există un comportament nedorit şi anume deşeurile din construcţii, care sunt mult mai scump de procesat. Anumiţi cetăţeni lasă deşeurile, nevrând să plătească nimic suplimentar. Cum este vorba de  deșeurile stradale, cele abandonale sau cele din coșurile de gunoi, blocajul este între prestator și autoritatea publică locala. Nu se înteleg asupra prețului pentru măturare și spălare stradală. Acest lucru nu va rezolva problema comercială, dacă declarăm stare de alerta. Aceasta poate fi luata pe 30 de zile, pe durata căreia trebuie instituite măsuri care să ducă la eliminarea riscurilor”, a explicat prefectul Capitalei.

                                                                                                                   Adina Silav