-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 3:44
No menu items!

Clinica fostului viceprimar al sectorului 4, Ștefan Spiridon, peste 60.000 de teste Covid efectuate până acum în perioada pandemiei

spot_img

Cu o întreagă pleiadă de vedete din show-bizz care îi trec pragul, DOM VISTA Medical se diferențiază de alte clinici, fiind preferată de un număr mare de pacienți care, în perioada pandemiei, au apelat cu încredere la serviciile profesioniste oferite de medicii de aici. Doar în cadrul unității mobile, au fost efectuate peste 60.000 de persoane care au beneficiat de teste PCR cu rezultate în aceeași zi. Mai mult, departamentul de biologie moleculară din cadrul laboratorului de analize medicale DOM VISTA MEDICAL a fost primul laborator care a efectuat teste RT-PCR cu rezultat eliberat în 6 ore și care, prin prisma analizorului RT-PCR de tip Point of Care, a reușit eliberarea rezultatului în sistem de urgentă de maxim 1 oră.

DOM VISTA MEDICAL are numeroase referiri și postări pozitive de la influenceri din mediul online, de la celebrități din lumea modei, sportivi, realizatori de emisiuni de radio și TV care au promovat serviciile oferite de clinică, recomandându-le ca fiind profesioniste, rapide și de încredere.

Clinica a reușit să realizeze testarea în masă pentru evenimente de anvergură, organizate în pandemie, având avantajul deținerii unei unități mobile de testare COVID-19. Astfel, DOM VISTA Medical a asigurat testarea atât a staff-urilor tehnice ale artiștilor care au urcat pe scena Festivalului UNTOLD 2021, cât și a tuturor participanților la evenimentul desfășurat la Cluj. Și tot prin intermediul aceleiași performante unități mobile, reușește să testeze și suporterii prezenți la meciurile desfășurate în cadrul Campionatului Național de Fotbal, pe Arena Națională din București și stadioanele din Galați și „Ilie Oană” din Ploiești.

DOM VISTA MEDICAL își desfășoară activitatea încă din anul 2011, remarcându-se drept prima și singura societate de pe piața serviciilor medicale din România cu vechime în domeniu, care a reușit ca în perioada pandemiei să autorizeze, cu respectarea tuturor prevederilor legale, un laborator de testare COVID-19.

Unitatea de testare mobilă pe care o deține prelucrează inclusiv teste RT-PCR, fiind dotată cu analizor PCR de tip Point of Care, ceea ce permite obținerea unui rezultat cu o acuratețe de 100 % în diagnosticarea virusului SARS CoV-2. În cadrul respectivei unități mobile de testare pot fi efectuate atât teste antigen, cât și anticorpi igg/igm, respectiv, cei dobândiți în urma trecerii prin boală sau anticorpi neutralizați de proteina S Spike, respectiv, cei dobândiți în urma procesului de vaccinare. Dotările unității de testare mobilă sunt aceleași cu cele existente într-un laborator uzual de analize medicale, unele dintre ele fiind din clasa analizoarelor de tip Point of Care, reprezentând inovații cu răspuns rapid în procesul de diagnosticare. De altfel, deținerea unei unități de testare mobilă s-a remarcat a fi o premieră pe care DOM VISTA Medical a știut să o creeze, impunându-se astfel în piață printr-o aliniere la standardele impuse de perioada pandemiei, printr-o inovatie tehnică care a cântărit mult în lupta cu virusul.

Unul dintre acționarii clinicii este un fost viceprimar al sectorului 4, Ștefan Spiridon, un om politic care a mai deținut funcții importante în administrația publică bucureșteană. Medic șde profesie, Spiridon a fost cel care a ocupat fotoliul de viceprimar imediat după tragedia de la Colectiv asumându-și, în tandem cu Daniel Băluță, devenit pe atunci primar-interimar, să conducă destinele comunității într-un context complicat. Chiar dacă avea în spate doar un mandat de consilier local, Spiridon avea și o imensă simpatie pentru Piedone, care l-ar fi propulsat în funcția de viceprimar. Teoria s-a dovedit însă a fi falsă, pentru că Spiridon devine foarte implicat în soarta comunității locale din sectorul 4, demisonează din funcția de viceprimar și, din postura de președinte al ALDE sector 4, ia decizia de a-l contracandida chiar pe Piedone la alegerile locale din 2016. Prins în ițele procesului Colectiv, lui Piedone îi este contestată candidatura și este eliminat din cursa electorală din care nici Spiridon nu iese învingător. După victoria lui Băluță, doctorul Spiridon nu se retrage în vreuna dintre clinicile pe care le deține, ci, rămâne alături de oamenii din sectorul 4, în sprijinul cărora organizează mai multe acțiuni cu tematică socială, probabil din sensibilitate sau amintindu-și de implicarea în problematica categoriilor sociale defavorizate din vremea mandatului său de viceprimar.

Putem spune că, probabil, formația profesională a lui Ștefan Spiridon l-ar fi putut aduce în postura de politician implicat în administrație, ca o dorință de a oferi sprijin semenilor care se confruntă cu probleme din sectorul său de suflet, în care s-a format ca om de administrație. Însă următoarele alegeri nu-l mai găsesc în postura de candidat nici măcar la consiliul local, astfel că putem deduce că s-a pus în slujba cetățenilor pe partea de business, care îi aduce profit și îi amintește de vremea în care și-a pus întreaga implicare în slujba celor care l-au votat.

Emanuel Stan