-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 7:33
No menu items!

Un nou caz de “vaccinare la chiuvetă”. Peste 50 de percheziţii în Suceava şi Constanţa, inclusiv la două instituţii publice

spot_img

Peste 50 de percheziţii au loc, marţi, în Suceava şi Constanţa, inclusiv la două instituţii publice, într-un dosar vizând fapte de corupţie comise de către funcţionari publici, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID”, anunţă DNA și DGA.

În cursul zilei de marţi, au loc percheziţii domiciliare în 52 locaţii, situate pe raza judeţelor Suceava şi Constanţa, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Potrivit unor surse judiciare, instituțiile unde au loc descinderi sunt Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia și la Spitalul Municipal Mangalia.

În jur de 100 de persoane ar fi beneficiat de certificate false de vaccinare eliberate la centrul de vaccinare de la Sanatoriul balnear, acolo unde lucrau cadre medicale de la Spitalul Municipal Mangalia. Pentru un certificat fals de vaccinare s-ar fi plătit sume cuprinse între 50 și 400 de euro.

                                                                                                                    Adina Silav