1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:53
No menu items!

Ciucă, după discuția cu Cioloș: “Am speranțe că se poate învesti un Guvern în acest mandat. Când voi considera că aceste șanse nu mai sunt, voi proceda ca atare”

spot_img

După întâlnirea cu Dacian Cioloș, de luni, premierul propus Nicolae Ciucă,  a declarat că USR nu suține un guvern minoritar, dar a adăugat că are încă speranțe că un guvern se poate învesti în acest mandat. 

“(Am primit  – n.r.) un răspuns cât se poate de tranşant. USR nu susţine un guvern minoritar și există o singură soluţie – refacerea coaliţiei. Neavând un mandat în acest sens, nu am putut da un răspuns. Voi merge la partid şi vom lua decizia“, a declarat Nicolae Ciucă la finalul întâlnirii cu Dacian Cioloş.

“Eu, personal, în acest moment am încheiat discuțiile cu USR și în funcție de ce decizie vom lua, vom continua negocierile”, a mai precizat Ciucă.

“Susțin guvernul minoritar, pentru că situația este foarte dificilă. Am solicitat ca fiecare să dăm dovadă de maturitate politică și să facem ce este mai bine pentru țară. Situaţia e foarte dificilă. Discuţiile au plecat de la recunoaşterea situaţiei grave prin care trece ţara. Am solicitat ca fiecare dintre noi să luăm decizia corectă pentru ţară”, a mai spus premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Răspunzând unei întrebări, acesta a precizat că are încă sperannța că un Executiv va fi învestit în acest mandat. 

“Toți liderii politici trebuie să înțeleagă că este o situație de criză și avem nevoie de un nou Guvern. Încă am speranțe că se poate învesti un Guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste șanse nu mai sunt, voi proceda ca atare. Voi căuta să găsesc orice soluție posibilă să avem Guvern”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat de jurnaliști dacă și-ar putea depune mandatul, în lipsa unor soluții de susținere din partea PSD sau USR, Ciucă a răspuns: “Există și altă soluție?”.

Lorena Luchian