26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:15
No menu items!

Florin Cîțu NU a renunțat la varianta de a fi desemnat iarăși premier

spot_img

Premierul interimar Florin Cîțu nu a renunțat la posibilitatea de a fi din nou desemnat de Klaus Iohannis ca premier, în cazul în care Nicolae Ciucă își depune mandatul sau nu poate trece guvernul său prin Parlament.

Florin Cîțu a participat la negocierile dintre premierul desemnat Nicolae Ciucă și reprezentanții conducerii USR, în frunte cu Dacian Cioloș. Premierul demis în urma moțiunii de cenzură a atras atenția că atât USR, cât și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar PNL-UDMR, să aibă această „responsabilitate” acum, în plină criză politică declanșată tot de ei.

„Mandatul este pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. PSD și USR să vină să susțină acest guvern, responsabilitatea e a lor. PSD a zis că nu vrea la guvernare. Dacă nu trece acest guvern, există posibilitatea declanșării alegerilor anticipate. Să vină ei să le spună românilor că vor alegeri acum. La primăvară ne putem întâlni din nou să discutăm”, a mai spus Florin Cîțu.

Cîțu nu exclude chiar posibilitatea de a fi desemnat din nou de președintele Iohannis ca premier, dacă negocierile pentru cabinetul Ciucă nu se vor finaliza cu o majoritate parlamentară.

” -V-ați dori să fiți din nou premier desemnat?

-BPN PNL poate decide asta, dar președintele Klaus Iohannis este cel care desemnează premierul

-Dacă ați fi desemnat, veți reuși să faceți majoritate?

– Vom încerca”, a răspuns premierul interimar.

M. Nedelcu