16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:52
No menu items!

Cîțu face anunțul. Își asumă un guvern minoritar. „Altă soluție nu am”

spot_img

Premierul Florin Cîțu va merge în Parlament cu ministri PNL și UDMR și spune că aceasta este singura soluție în cazul în care USR PLUS nu renunță la moțiunea de cenzură. Cîțu recunoaște că nu ar mai putea să stea la aceeași masă cu USR PLUS după ce aceștia au încercat să dea jos Guvernul, însă recunoaște că nimic nu e imposibil.

Premierul Florin Cîțu a făcut o serie de declarații în cadrul unui interviu la Televiziunea Română. Printre altele, a spus ce are de gând să facă după cele 45 de zile.

„Voi merge cu miniștri de la PNL și UDMR. E complicat să ai o discuție cu cineva care are o moțiune împotriva propriului guvern. (…) Întotdeauna am spus că discutăm dacă își retrag moțiunea de cenzură. Au o moțiune de cenzură semnată cu un partid neofascist, antivaccinist. USR cere votul celor de la PSD și este alături AUR. Și mi se spune că este normal. Iar eu dacă m-aș duce să negociez o majoritate în parlament pentru a-mi trece miniștrii mi s-ar spune că facem blat. Altă variantă nu am, decât să merg în Parlament cu UDMR”, a declarat Cîțu, la TVR.

Deși spune că este complicat, recunoaște că nu sunt imposibile eventuale discuții cu cei de la USR PLUS, dar nu exclude un guvern minoritar. „Orice soluție e pe masă”, a spus Cîțu, dar ar fi șanse mai mari totuși „de a reveni la guvern de coaliție, decât un guvern minoritar”, a conchis Cîțu.

                                                                                    Cora Dumitrescu