18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:19
No menu items!

Klaus Iohannis, invitat de Joe Biden la un summit pe tema pandemiei

spot_img

Președintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 21-23 septembrie, la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, anunță Administrația Prezidențială. În afara evenimentului principal, Klaus Iohannis va participa și la un summit pe tema răspunsului global la pandemia de coronavirus, la invitația președintelui american Joe Biden.

La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, șefii de stat și de guvern vor fi prezenți fizic, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19. Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este „Construirea rezilienței prin speranță vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucția durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului și revitalizarea Organizației Națiunilor Unite”.

Conform comunicatului de la Cotroceni, președintele României va susține marți, 21 septembrie 2021, intervenția națională în plenul Adunării Generale, în prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale.

Klaus Iohannis va participa, de asemenea, la „Evenimentul Informal la Nivel Înalt privind Acțiunea Transformativă pentru Natură și Oameni”, din data de 22 septembrie 2021.

Și tot pe 22 septembrie, șeful statului va lua parte, la invitația președintelui SUA, Joe Biden, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contextul noului coronavirus.

M. Nedelcu