9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:23
No menu items!

Circ în Parlament pe seama stării de alertă. Cu mască și fără mască. Orban îi amenință pe Ciolacu și Ponta că pot fi amendați

spot_img

Liderii politici s-au întrecut, luni, în ironii pe seama cadrului legal privind starea de alertă, chiar în Parlament, în timpul audierii premierului Ludovic Orban, care, ulterior, s-a răzbunat public spunând că li se pot da și amenzi.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, revenit la muncă, după lipotimia suferită acum o săptămână, i-a spus, luni, în plenul Camerei Deputaților, premierului Ludovic Orban că Guvernul său va fi demis prin moțiune de cenzură. „Au fost 3 zile de prostie imensa pentru care ma asteptam sa va dati azi demisia. Sunteti vestitorul austeritatii, nu stiti decat sa taiati, sa inchideti. Acest Parlament va va da jos prin motiune de cenzura”, i s-a adresa Ciolacu lui Orban. Fără mască de protecție, Marcel Ciolacu a facut si o gluma acida: „Imi vine sa stranut, daca nu port masca suna Ponta la 112 si vine Vela si ma aresteaza”, a zis Ciolacu.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a luat cuvântul și a spus: „It’s about economy, stupid!. Nu vă supărați, nu e ceva personal, așa a zis Bill Clinton”. El a continuat zicând că, pentru a se păstra în nota PNL, „aş vrea să vorbesc în nota unui patron de firmă de pompe funebre. Astăzi avem o slujbă de pomenire pentru unele domenii din România”. „Eu stiam ca va plac terasele si restaurantele, v-ati intors deodata impotriva lor. Cred ca e o chestie freudiana”, a mai zis Ponta. Liderul Pro România și-a încheiat discursul cu o intrebare pentru Orban: ”Vă daţi dumneavoastră demisia sau trebuie să vă dăm noi jos?”.

Dupa discursul in care liderul PSD a spus ca Parlamentul va da jos PNL de la guvernare prin motiune de cenzura, liderul deputatilor PNL, cu masca pe gura si nas, la fel ca premierul Ludovic Orban, s-a dus la pupitru si a cerut dezinfectarea microfonului dupa Marcel Ciolacu. „Am rugamintea, legal, catre Secretariatul General, sa dezinfectati microfonul dupa ce ati vorbit”, a spus Florin Roman.

Ulterior, în timpul unei emisiuni de la B1 TV, premierul Ludovic Orban a declarat că liderii PSD și Pro România, Marcel Ciolacu și Victor Ponta, au ținut discursuri în plen fără să-și acopere nasul și gura, și, așa cum s-a instituit obligativitatea în spații închise, cei doi pot fi amendați.

„Ba da, pot fi amendati”, a spus Orban. „Oricum, un comportament total incorect din partea unor care se pretind lideri. Aici forta exemplului e cea mai importanta. In spatii inchise exista obligativitatea purtarii mastii. In discursul la microfon nu au purtat masca si a fost o decizie a lor. De fapt, ei se considera deasupra legii si ca doar cetatenii obisnuiti trebuie sa respecte legea. Este foarte ilustrativ pentru mentalitatea pe care o au in raport cu legea”, a mai spus Orban