vineri, 15 ianuarie 2021 - 17:33

În ciuda relaxării restricțiilor, italienii nu se înghesuie la restaurante și cafenele (Presă)

În plină campanie de vaccinare, ministerul Sănătății scoate “porumbelul”: “Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii”

În plină campanie de vaccinare, în care Guvernul și toți oficialii fac apel la populație să aibă încredere să se vaccineze anti-COVID-19, ministrul Sănătății,...

DNA dă replica liderului UDMR care nu vrea ca magistrații să mai fie anchetați de procurorii anticorupție

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că a constatat "cu îngrijorare" existenţa unor "atacuri publice nefondate" la adresa sa din partea reprezentanţilor partidelor politice. Reacţia vine...

Platforma de programare pentru vaccin, BLOCATĂ încă de la deschidere. Ce spune STS

Teoretic, autoritățile au prevăzut pentru programările la vaccinare, în etapa a 2-a, o platformă online, call center cu numere diferite pentru fiecare județ, precum...

ASF: Continuarea pandemiei va pune în pericol relansarea economică

Relansarea economică globală ar putea fi şi mai fragilă dacă se materializează o serie de riscuri, care ar putea exacerba pierderile de venituri şi...

Proprietarii cafenelelor și restaurantelor italiene trebuie să se asigure că mesele sunt la o distanță de cel puțin 1 metru și sunt dezinfectate între clienți. Clienții trebuie să facă rezervări și să poarte măști în timp ce intră într-un restaurant și ori de câte ori părăsesc mesele. Personalul trebuie să poarte măști și mănuși în orice moment. Dezinfectantul de mână și mănușile de plastic sunt așezate la vedere. Cu toate acestea, puțini italieni au avut curaj să revină la ritualul meselor în oraș, scrie The Guardian.

Pentru unii, posibilitatea de a frecventa barurile și restaurantele din Italia luni, după mai mult de două luni de blocare, era asemănător cu încheierea unui regim alimentar strict. „Pot să simt mult mai mult gustul”, a spus Sandro Urbani în timp ce bea un pahar de vin alb Sangiovanni la terasa Caffè Barrique, în orașul Umbrian Orvieto. „Este ca și cum aș fi făcut o dietă în ultimele luni și, dintr-o dată, pot mânca o felie de salam.”

Italienii au primit un alt gust al libertății cu redeschiderea barurilor, restaurantelor, coafarelor și a altor comercianți de luni, în timp ce țara încearcă să-și reînvie economia după restricțiile generate de pandemiei de SARS-CoV-2.

Oamenii au reușit să cumpere mâncare și băuturi începând cu 4 mai, dar acum pot relua obiceiul cultural de a-și lua cafeaua la bar, deși cu distanță fizică.

În Roma, San Marcello, un mic și de obicei înfloritor bar și restaurant aproape de Fântâna Trevi, a primit din nou pe unii dintre clienții săi obișnuiți.

„S-au bucurat că au putut să vină să bea cafea într-o ceașcă adecvată la bar, o tradiție aici în Italia”, a spus managerul, Giuseppe Botrugno. „Astăzi am simțit o injecție de încredere. Dar putem să permitem doar trei persoane în interior la un moment dat, așa că, deocamdată, vom servi doar gustări și băuturi la bar și vom face mâncare pentru a lua mâncare. ”

Dar, în timp ce barurile se bucurau de clienți, prima zi cu restaurante a fost cu mult mai complicată, pentru că multe rămân încă închise până își pregătesc locurile conform regulilor de combatere a Covid-19.

„Am avut în jur de șase clienți pentru masa de prânz”, a spus Chiara Gargioli, de la Armando al Pantheon, o tratorie populară, administrată de o familie, în centrul istoric al Romei. „Un număr mic, dar a fost OK. Toți erau oameni pe care îi știm.”

Italia a fost prima țară din Europa care a pus în aplicare un blocaj la nivel național și încearcă să revină treptat la normalitate.

Începând cu 4 mai, parcurile s-au redeschis și oamenilor li s-a permis să viziteze rude și parteneri, a existat o scădere continuă a ratei deceselor și răspândirii COVID-19.

Ca parte a celei de-a doua faze în curs, denumită „traiul cu virusul”, libertățile civile includ acum posibilitatea de a călători liber și de a-și revedea prietenii. Restricțiile privind călătoriile inter-regionale vor fi ridicate începând cu 3 iunie.

Dar, în timp ce oamenii se aventurează mai mult, cu virusul circulând în continuare, în mare parte fac acest lucru cu precauție.

De-a lungul principalului drum al Orvieto, un singur restaurant, Gallo d’Oro, a fost deschis pentru prânz, iar singurul client a fost The Guardian. Alte restaurante trebuie să-i urmeze exemplul la sfârșitul acestei săptămâni. Proprietarii trebuie să se asigure că mesele sunt la o distanță de cel puțin 1 metru și sunt dezinfectate între clienți. Clienții trebuie să rezervări cu mult înainte și să poarte măști în timp ce intră într-un restaurant și ori de câte ori părăsesc mesele. Personalul trebuie să poarte măști și mănuși în orice moment. Dezinfectantul de mână și mănușile de plastic sunt disponibile pentru clienții din afara Gallo d’Oro înainte de a intra.

Italienii pot ezita să mănânce, dar au fost dornici să recupereze timpul la coafor. Anna Paciaccone, care conduce un salon la o scurtă plimbare de Gallo d’Oro, este ocupată de când s-a deschis. „Oamenii au rezervat din timp și au trebuit să precizeze exact ce doreau la telefon. Până acum, regulile de distanțare au funcționat foarte bine.”, scrie The Guardian.

Găsiți textul integral aici.

 

Marea Britanie a pierdut o jumătate de milion de lucrători străini în 2020. De ce pleacă est-europenii

Numărul lucrătorilor străini din Marea Britanie a scăzut cu peste o jumătate de milion în 2020, în contextul impactului economic al pandemiei, potrivit unor...

Suedezii își arată mușchii, în replică la bicepsul lui Iohannis. FOTO

Ambasada Suediei la București a intrat în jocul internauților care au glumit pe seama fotografiei cu brațul musculos al lui Klaus Iohannis în timp...

Europa se îndreaptă vertiginos spre proclamarea „certificatului de vaccinare”

Certificatul de vaccinare „este o cerință medicală”, a spus, joi, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ea a salutat inițiativa guvernului elen care...

Franța: Migranți afgani, găsiți aproape degerați într-un camion românesc

Cei șase migranți, bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, au fost instalați în aceste camioane „fără să vrea”, de către...

Șocant! Scopul protestelor violente de la Capitoliu, dezvăluit de procurorii federali

Procurorii federali au oferit o nouă evaluare, de rău augur, a asaltului de săptămâna trecută asupra Capitoliului al susţinătorilor lui Donald Trump, afirmând într-un...