7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:23
No menu items!

Cioloș, despre reușitele lui Ciolacu de a ne băga în Schengen: ”Nu avem de ce să fim fericiți că acceptăm mila”

spot_img

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat, ”nu avem de ce să fim fericiți că acceptăm mila, nu sărim în sus de bucurie pentru <> austriac atunci cand vorbim de dreptul nostru european”. Afirmațiile au fost făcute după anunțul lui Marcel Ciolacu despre relaxarea condițiilor pentru Schengen.

”Văd că premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea „flexibilizării” poziției Austriei pe Schengen. Se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au. Eu aș vrea să știu care a fost negocierea pentru aderarea completă la Schengen. Și când va avea loc etapa a doua, cu frontierele terestre? Pentru că marile pierderi de timp, bani și nervi la granițe sunt la frontierele terestre nu la cele aeriene. Da, este un început bun această veste dar nu avem de ce să fim fericiți că acceptăm mila, nu sărim în sus de bucurie pentru „osciorul” austriac atunci cand vorbim de dreptul nostru european. Responsabilitatea guvernului și a președintelui este să obțină un calendar precis pentru întregul proces de aderare”, a scris fostul premier Dacian Cioloș.

Premierul Marcel Ciolacu a scris sâmbătă pe rețelele sociale că Austria și-a flexibilizat poziția pe Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Anunțul premierului vine după ce presa austriacă a scris că guvernul de la Viena e de acord cu intrarea României și Bulgariei în Schengen cu aeroporturile, cu anumite condiții.

D.Constantin