7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:56
No menu items!

Cine este noul președintele al Argentinei?Poreclit ”nebunul” sau ”peruca”, Milei este expert în sex tantric

spot_img

Economistul Javier Milei va fi învestit duminică președinte al Argentinei, ceea ce reprezintă o schimbare bruscă pentru țara sud-americană, care caută o soluție radicală pentru cea mai gravă criză economică din ultimele decenii.

Potrivit Reuters, Javier Milei, în vârstă de 53 de ani, care a devenit celebru prin tirade adresate rivalilor, Chinei și papei, va prelua duminică funcția de președinte, după victoria sa în alegeri luna trecută.

Fani săi îl numesc „nebunul” și „peruca” din cauza ferocității și a părului nestăpânit, în timp ce el se autointitulează „leul”

El crede că educația sexuală este un complot marxist de distrugere a familiei și susține ca oameniilor să li se permită să-și vândă propriile organe vitale, informează NBC NEWS. 

Fani săi îl numesc „nebunul” și „peruca” din cauza ferocității și a părului nestăpânit, în timp ce el se autointitulează „leul”. El crede că educația sexuală este un complot marxist de distrugere a familiei, consideră mastiffii săi clonați drept „copiii săi cu patru labe” și a ridicat posibilitatea oamenilor să li se permită să-și vândă propriile organe vitale.

El este Javier Milei, următorul președinte al Argentinei.

În urmă cu câțiva ani, Milei era un cunoscut speaker de televiziune, iar opiniile sale împotriva cheltuielilor guvernamentale și a clasei politice conducătoare au sporit ratingurile. La acea vreme, și până în urmă cu câteva luni, aproape niciun expert politic nu credea că are o șansă reală să devină președinte al celei de-a doua mari economii a Americii de Sud.

El a vorbit în favoarea relaxării legislației muncii din țară și a promovat o viziune a unui guvern mult mai restrâns pentru a stimula creșterea economică. Aceasta presupune eliminarea a jumătate din ministerele guvernamentale, inclusiv sănătatea și educația.

Milei se opune politicilor feministe și avortului

Milei se opune politicilor feministe și avortului, pe care Argentina le-a legalizat în ultimii ani, și a propus abrogarea legii. El respinge, de asemenea, ideea că oamenii au un rol în cauza schimbărilor climatice. Într-o apariție la televiziune, el l-a denunțat pe Papa Francisc, care este argentinian, drept „imbecil” pentru apărarea dreptății sociale și l-a numit pe șeful Bisericii Romano-Catolice „reprezentantul malignității pe Pământ”.

În același sens cu sloganul lui Trump, „Make America Great Again”, Milei a spus că va întoarce țara într-o perioadă nespecificată de măreție.

„Argentina va recupera locul în lume pe care nu ar fi trebuit să-l piardă niciodată”, a spus Milei la mitingul victoriei de duminică. Adepții săi au acceptat comparația și poartă adesea pălării care poartă cuvintele „Fă Argentina din nou grozavă”.

Viață personală

Fiu al unui om de afaceri de transport de pasageri și al unei gospodine, economistului nu-i place să vorbească prea mult despre copilăria sa și a spus că anii săi din tinerețe au fost marcați de o relație tensionată cu tatăl său

În tinerețe, Milei a jucat într-o trupă tribut Rolling Stones și a fost portar în diviziile de tineret ale clubului de fotbal Chacarita.

În timpul repetatelor sale apariții la televizor, Milei nu a vorbit doar despre economie și politică. De asemenea, s-a adâncit în viața sa personală și odată s-a prezentat ca un expert în sex tantric, discutând deschis despre modul în care a participat în mod repetat la sexul de grup, oferind chiar sfaturi.

În ciuda poreclei „perucă”, părul lui este real.

La ceremonia de duminică sunt așteptați să participe, printre alții, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul ungar Viktor Orban. Fostul lider brazilian de dreapta Jair Bolsonaro va fi prezent, la fel ca și o delegație americană.

D.Constantin