19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 4:55
No menu items!

Cioloș cere promovarea capitalului românesc construit pe onestitate, nu pe ”tunuri” sau cumetrii politice

spot_img

Premierul Dacian Cioloș a declarat sâmbătă că este nevoie ”de o dinamică pe un nivel superior” a capitalului românesc ”construit pe onestitate și predictibilitate”, nu pe ”tunuri, cumetrii politice sau speculații”, într-un dialog cu pe propiul cont de Facebook.

Șeful Guvernului a promovat Pachetul Anti-sărăcie și a fost întrebat de ce România nu are fonduri de investiții și companii care să se extindă pe piețele vecine, așa cum are Polonia.

”Polonezii au început mai devreme decât noi și în mod mai organizat, cu o anumită continuitate indiferent de guvernare, în ultimii cca 10 ani. Tocmai în ideea stimulării și a investițiilor românești în afară, și a promovării comerțului exterior, creăm o Agenție pentru Investiții și Comerț în cadrul Ministerului Economiei. Regândim totodată diplomația economică și comercială în acest context. Dar mai e nevoie și de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate și viziune de dezvoltare pe termen mediu și lung (și nu pe „tunuri”, cumetrii politice sau speculații)”, a afirmat Cioloș.

Pachetul Anti-sărăcie cuprinde programe pentru tinerii care nu au loc de muncă, măsuri pentru copii si familie, acordarea actelor de identitate tuturor copiilor sau antreprenoriat urban.

T.S.