14.6 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 16:42

Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs 2.980 de posturi de agenți și subofițeri

spot_img

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au anunțat demararea, începând de vineri, a celei de-a doua etape a Planului de măsuri pentru reducerea deficitului de personal, aprobat de ministrul Petre Tobă.

Prima etapă a constat în trecerea a 1.000 de subofițeri/agenți în corpul ofițerilor, procentul de promovare fiind de 87%. În perioada următoare, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor iniția procedurile de concurs pentru încadrarea a 2.980 de agenți/subofițeri, se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă de oficialii MAI.

Astfel, la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, unde se înregistrează și cel mai mare deficit de personal, se vor scoate la concurs 1.900 de posturi pentru reîncadrarea foștilor polițiști ieșiți din sistem din motive neimputabile lor, precum și din sursa externă. În comunicatul MAI se mai arată că toate posturile vacante sunt pentru agenți de ordine publică pentru secțiile de poliție din mediul rural și din București.

La nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră vor fi demarate proceduri pentru reîncadrarea a 350 de subofițeri, iar la Inspectoratul General pentru Imigrări vor fi organizate concursuri pentru 20 de posturi cu încadrare din sursă externă și pentru zece posturi cu reîncadrare a foștilor polițiști. În ambele structuri, posturile sunt pentru agenți de poliție în unități operative.

Pentru Inspectoratul General al Jandarmeriei Române vor fi începute procedurile de concurs pentru rechemarea în activitate a 250 de subofițeri, iar pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru 450 de subofițeri, toate posturile fiind în structurile operative ale celor două inspectorate.

“Concursurile vor fi organizate în condiții de maximă transparență, obiectivitate și corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale. Vor fi elaborate tematici și bibliografii unice pentru funcții similare, iar subiectele vor fi transmise simultan prin rețele criptate. De asemenea, va fi asigurată monitorizarea și supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor de concurs realizându-se pe loc, în fața candidaților. Publicarea anunțurilor de recrutare se va face individual de către fiecare dintre structurile nominalizate mai sus, conform prevederilor legale, pe paginile web oficiale (www.politiaromana.ro, www.politiadefrontiera.ro, www.igi.mai.gov.ro, www.jandarmeriaromana.ro, www.igsu.ro)”, se mai arată în comunicatul MAI.

R.D.