16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:24
No menu items!

Ciolacu și făina de greieri

spot_img

Marcel Ciolacu, liderul PSD a depus un proiect de lege prin care cere să se interzică folosirea făinii de insecte în produsele tradiționale. El spune că inițiativa lui urmează modele din alte țări europene și pledează ca produsele alimentare din import care conțin ingrediente obținute din insecte să fie expuse pe rafturi separate în magazine.

„Protejăm produsele tradiționale românești! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale.

 Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi! În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse. Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești”, este mesajul postat de Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu a avut, la Buzău, o covrigărie, dar a renunțat după 15-20 de ani la acțiunile deținute, în favoarea soției sale.

D.Constantin