16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 18:54
No menu items!

Ciolacu s-a enervat pe primarii traseiști: vor aduce tensiuni în interiorul coaliţiei

spot_img

Șeful PSD atrage atenția primarilor traseiști că acum nu mai trec de la putere la opoziție sau invers, ci de la PNL la PSD și viceversa, în condițiile în care cele două partide formează acum o alianță electorală.

Premierul a declarat că nu mai vrea să vadă treceri de la un partid la altul, acum că există o alianţă între cele două formaţiuni.

„Să ştiţi că astfel de lucruri s-au întâmplat întotdeauna în anii electorali şi nu e un fenomen inventat nici de PNL, nici de către PSD, dar ele se întâmplă acolo unde primarii nu se mai înţeleg, de obicei, cu preşedintele de organizaţie. Noi nu vorbim aici de o mutare din opoziţie la guvernare, cum eram obişnuiţi. Şi s-a întâmplat ca şi primari de la PSD să plece la PNL. Cu adevărat mi-aş dori să nu se mai întâmple astfel de lucruri, fiindcă am intrat într-o cu totul altă logică, am intrat într-o logică de alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare şi cred că astfel de lucruri vor aduce tensiuni în interiorul coaliţiei„, a declarat Ciolacu într-o conferinţă de presă susţinută la finalul conferinţei de alegeri a PSD Covasna, conform Agerpres.

Ciolacu a făcut aluzie și la colegul său de partid de la Timiș, Alfred Simonis, acuzat de preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, deoarece  ar fi „cumpărat” mai mulţi primari PNL din judeţ, care au trecut, în masă, la PSD, zilele trecute.

„Simonis a cumpărat, pe persoană fizică, câţiva aleşi locali. Comunităţile locale rămân liberale. Felul în care preşedintele PSD Timiş întelege să înceapă colaborarea stabilită zilele trecute la Bucureşti depăşeşte limita unei politici decente. Deputatul Simonis, sub ameninţarea candidaturii la Consiliul Judeţean Timiş, a prezentat de-a valma primari, viceprimari şi cam orice altă persoană dispusă să îl susţină, în speranţa că va recupera pierderile înregistrate în jocul de putere din interiorul PSD-ului”, a declarat liberalul Alin Nica. 

M. Nedelcu