23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:07
No menu items!

Ciolacu: Problema premierului, tranșată cu o oră-două înainte de consultările de la Cotroceni

spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, la finalul ultimelor negocieri pentru formarea guvernului că PSD va decide luni dimineaţă, cu o oră sau două înainte de consultările de la Cotroceni, varianta pe care o va susţine. „Joi vom avea guvern”, a precizat Ciolacu.

„Eu nu ştiu ce a spus domnul Ciucă, eu vă spun ce face PSD: PSD merge cu cele două variante şi vom vedea luni ce variantă şi ce vot iau de la colegii mei. Asta înseamnă negociere. Vom vedea pe urmă cum închidem acest lucru în cele o oră sau două, până mergem la Cotroceni. Joi, România va avea un guvern. Eu am spus foarte clar: joi, România va avea un guvern”, a declarat Marcel Ciolacu. 
 
Președintele PSD a subliniat  că membrii conducerii formanțiunii vor decide dacă PSD este de acord să primească Ministerul Finanţelor Publice, pe cel al Transporturilor şi Secretariatul General al Guvernului, dacă nu va avea premier. „Cred că cei care cântăresc acest lucru or să fie colegii mei, luni”, a precizat Ciolacu. 
 
Întrebat despre taxarea pensiilor mari, președintele PSD a răspuns: „Nu va fi impozitat nimic. În Codul Fiscal există nişte excepţii. Vom vedea, când se face bugetul, dacă este sustenabil şi este nevoie de scoaterea acestei excepţii din Codul Fiscal sau nu”. 
 
Ciolacu a mai precizat că PSD nu va face luni propunerile pentru fiecare portofoliu.
 
Raluca Dan