26.1 C
București
marți, 30 mai 2023 - 17:45
No menu items!

Kelemen Hunor anunță înființarea a două noi ministere: „Totul e pregătit”

spot_img

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, duminică, după ultima rundă de negocieri cu PSD şi PNL, că, în baza acordului politic pentru înfiinţarea coaliţiei, două noi ministere vor fi înfiinţate – unul pentru turism şi antreprenoriat, iar celălalt, pentru familie şi tineret.

Avem acordul politic pentru funcţionarea coaliţiei, deci, totul este pregătit: majoritatea, program de guvernare, structură de guvern pentru a exista un guvern începând de joi. (…)Cum se vor numi (noile ministere – n.r.) exact nu ştiu, dar va fi Ministerul Turismului şi Antreprenoriatului, aşa am stabilit, dar s-ar putea să fie o schimbare de ordine, vom vedea, şi Ministerul Familiei şi Tineretului. În mare, aşa am stabilit. Şi aici s-ar putea să intervină o schimbare, dar important este că un minister nou se creează în zona economică, mai ales pentru IMM-uri şi pentru turism, două sectoare importante, şi un minister se creează pe partea socială, familie şi tineret.
 
Tinerii au cerut să fie scoşi de la Sport fiindcă e mai bine, aşa au crezut ei, şi noi am acceptat acest lucru. Și oricum, dacă e să vorbim de sprijinirea familiilor, atunci tinerii mai degrabă intră acolo decât la Sport. Avem probleme demografice la care trebuie să găsim politici publice care dau rezultate pe termen lung, nu de la un an la altul, şi de aceea noi am iniţiat, am susţinut, susţinem în continuare un minister al familiei, fiindcă altfel nu ai cum să rezolvi problema demografiei”, a explicat liderul UDMR.
 
„Guvern minoritar nu vom avea”, a adăugat Kelemen Hunor. 
 
Întrebat dacă cele trei partide vor merge luni, la consultările de la Cotroceni, cu o singură propunere pentru funcţia de prim-ministru, liderul UDMR a spus: „Asta se va contura mâine dimineaţă, dar sunt convins că da, altfel nu are rost să mergem împreună. Dacă mergem împreună mâine, la ora 12.00, atunci înseamnă că avem o singură propunere pentru funcţia de prim ministru.”
 
Raluca Dan