16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:16
No menu items!

Ciolacu, despre certificatul verde: „Este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la sfârșitul anului”

spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că în cadrul întâlnirii coaliţiei se va discuta despre proiectul certificatului verde, şi modul în care va fi înaintat în Parlament, el precizând că este nevoie ca această lege să fie adoptată până la finalul anului.

„Astăzi o să avem o discuție și pe certificat și pe modul de cum va fi înaintat în Parlament. Este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la sfârșitul anului. Domnul profesor Streinu-Cercel ne-a făcut o informarea cum vede dânsul perioada următoare. Când vom avea o discuție și o decizie în coaliție vom comunica. Sperăm că astăzi”, a declarat Ciolacu, după ședința conducerii PSD.

Marcel Ciolacu a precizat, despre proiectul de buget pe 2022, care va fi adoptat în şedinţa Executivului de luni, că el crede că nu vor fi modificări majore în acest proiect şi a precizat că, deşi în buget procentul pentru investiţii este mai mic de 7%, cum îşi asumase inţial coaliţia, anul acesta procentul care se va duce spre investiţii va depăşi şapte procente.

Ciolacu a arătat că nu ştie ca proiectul de buget să vină la Parlament fără avize. El nu a dorit să comenteze nici de ce bugetele serviciilor nu au fost avizate de CSAT, precizând că ”avem premier”.

Despre faptul că în buget nu există acea prevedere privind alocarea a 7% din PIB pentru investiţii, Ciolacu a spus: ”Este o diferenţă mică. Ştiu că anul trecut am primis 5,9% la investiţii şi am închis cu 5,4. Anul acesta, sunt 6,74%, deci foarte aproape de 7%, şi după discuţiile avute şi cu ministrul Sorin Grindeanu şi cu Ministerul Finanţelor, veţi vedea că anul acesta vom depăşi 7%”.

Liderul PSD a explicat că în buget contează execuţia şi nu propunerea. ”Anul trecut, ne-am propus ceva mult şi am făcut puţin. Oricum, de la 5,4 la 6,7 este o creştere consistentă, sperăm să închidem peste 7%”, a mai afirmat Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă se întâlnește, luni, la 11.30, la Guvern, cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu liderul PNL, Florin Cîțu și cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, înainte de a pleca la Bruxelles.

                                                                                                                  Adina Silav