-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 7:04
No menu items!

Premierul Ciucă, ședință cu liderii coaliției. Se discută bugetul și legea certificatului verde

spot_img

Liderii coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, au fost chemați, luni, de premierul Nicolae Ciucă, la discuții, la sediul Guvernului.

Premierul Nicolae Ciucă urmează să se întâlnească, luni, la 11.30, la Guvern, cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu liderul PNL, Florin Cîțu și cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, înainte de a pleca la Bruxelles.

Potrivit unor surse politice, în ședința de la Palatul Victoria se discută bugetul și proiectul legii privind condiționarea accesului la locul de muncă de Certificatul verde.

Proiectul de lege elaborat de ministerul Sănătății este finalizat. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pentru B1TV, că va trece de votul Parlamentului până la finalul acestui an. O altă temă de discuție ar fi proiectul de buget pentru anul viitor, care ar urma să fie adoptat în ședința de Guvern programată luni.

Premierul Nicolae Ciucă merge, luni, la Bruxelles, unde va avea la ora 19.00 o întâlnire cu președintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit agendei oficiale comunicate de executiv.

Marți, prim-ministrul României va avea o întrevedere cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmată de întâlniri cu vice-președintele executiv al Comisiei Europene responsabil pentru Pactul Ecologic European, Frans Timmermans,  vicepreședintele executiv al Comisiei Europene pentru o Europă pregătită pentru era digitală, Margrethe Vestager, vice-președintele executiv al Comisiei Europene responsabil pentru o economie în serviciul cetățenilor, Valdis Dombrovskis, precum și cu Adina Vălean, comisarul european pentru transport.

Aceasta este prima vizită la Bruxelles a premierului Ciucă după preluarea mandatului.

                                                                                                                    Adina Silav