3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 18:51
No menu items!

Ciolacu: “Dacă UDMR, în acest moment, iese din această coaliţie, automat şi PSD va ieşi”

spot_img

Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că, în cazul în care UDMR va ieşi din coaliţie, atunci şi PSD va face la fel, deoarece mandatul său este de a forma o alianţă de guvernare PNL-PSD-UDMR şi minorităţi. “Vrem ca, până joi, România să aibă un Guvern”, a subliniat Ciolacu. 

“Sunt normale anumite discuţii când formezi o coaliţie, când ai negocieri. Eu vreau să îi asigur pe români în continuare că joi România va avea un Guvern şi trebuie să înţelegem toţi cei care purtăm negocieri”, a explicat Marcel Ciolacu, vineri, la Parlament.

Întrebat de jurnaliști dacă PSD ar susţine un Guvern minoritar, în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere pentru formarea unei coaliţii, Ciolacu a răspuns: “Noi, PSD am pornit cu un mandat. Această coaliţie va fi formată de PNL-PSD-UDMR şi minorităţi. Logic înseamnă că eu nu am un mandat pentru un Guvern PSD-PNL. Dacă UDMR, în acest moment iese din această coaliţie, automat şi PSD va ieşi, pentru că nu am alt mandat. Am mandat de la partid că vom forma o coaliţie PNL-PSD-UDMR şi minorităţi. Dacă UDMR iese din această coaliţie, pleacă şi PSD. În acest moment avem nişte negocieri şi e normal să le ducem în interiorul negocierilor.”

Întrebat mai departe dacă este dispus PSD să renunţe la Ministerul Transporturilor, liderul social-democraţilor a replicat: “Nu avem Ministerul Transporturilor. Categoric PSD îşi doreşte Ministerul Transporturilor.”

Raluca Dan