3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 14:37
No menu items!

Cine va fi ministru al culturii

spot_img
  •  UPDATE

Secretarul de stat Corina Șuteu a fost propusă, marți, de premierul Dacian Cioloș pentru a ocupa funcția de ministru al culturii, în condițiile în care Vlad Alexandrescu a fost revocat din funcție.

Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în funcția de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului, semnat de premierul Dacian Cioloș.

Ministrul culturii, Vlad Alexandrescu, va fi revocat din funcţie marţi după-amiază, nominalizarea premierului Dacian Cioloş pentru această funcţie fiind Corina Şuteu, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Sursele citate au susţinut că nominalizarea este ”un semn clar” de continuitate a unor reforme ”care sunt ale Guvernului, nu ale unei persoane”.

Fost director al Institutului Cultural Român New York, Corina Șuteu este secretar de stat în Ministerul Culturii, în echipa lui Vlad Alexandrescu.

Corin_Suteu

Scandalul Poneiului roz, expoziţia de street art “Freedom for Lazy People” a artiştilor români IRLO, Omar şi Nuclear Fairy, deschisă în lunile iunie-august 2008 la Galeria Română din New York a stârnit controverse, în mandatul de director al Institutului Cultural Român din New York al Corinei Șuteu. Un ponei roz cât o palmă, cu o zvastică pe crupă le-a adus acuzații de antisemitism atât Corinei Șuteu, cât și lui Horia Roman Patapievici.

Ministrul culturii, Vlad Alexandrescu, a declarat marți că așteaptă propunerea premierului Dacian Cioloș pentru portofoliul din care și-a anunțat demisia, dar a precizat că dorește să rămână la minister drept garanție că reforma va continua.

“Așteptăm propunerea de nume pentru nou ministru al culturii. Eu cred că am făcut tot ce puteam să fac mai bine la Ministerul Culturii, însă în acest moment, în care cred că reforma este periclitată, aș dori să rămân mai departe la Ministerul Culturii ca o garanție că această reformă va continua”, a declarat Alexandrescu pentru Digi24.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a anunțat sâmbătă că, marți, va trimite președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a lui Vlad Alexandrescu și nominalizarea noului ministru al culturii.

R.D.

foto: romaniacurata.ro