23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:50
No menu items!

Cine îl inlocuiește pe Ionuț Matei în Completul de 5 magistrați al ICCJ

spot_img

Judecătoarea Tatiana Lucia Rog a fost desemnată membru titular pentru Completul de 5 judecători – Penal 2 – 2021, în locul lui Ionuț Matei, care a ieșit la pensie. 

În urma tragerii la sorți care a avut loc, miercuri, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Sala Secțiilor Unite, judecătoarea Tatiana Lucia Rog, din cadrul Secției Penale, a fost desemnată membru titular pentru Completul de 5 judecători – Penal 2 – 2021.

„Tragerea la sorți a avut loc în temeiul art.32 alin.(4) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare și art.46 alin.(3) din Regulamentul privind organizarea și funcționarea administrativă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, republicat, ca urmare a eliberării din funcție, prin pensionare, a domnului judecător Ionuț Mihai Matei, membru titular al respectivului complet”, anunță Înalta Curțe de Casație și Justiție.

Ce funcții a avut Lucia Rog

Lucia Rog a deținut în trecut funcția de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucuresti. În ianuarie 2000, a fost numită, la propunerea CSM,  judecător la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Lucia Rog a fost judecător la Tribunalul Bucureşti şi ulterior la Curtea de Apel Bucureşti. În decembrie 2011, a fost promovată în postul de judecător la Secția Penală a Înaltei Curti de Casatie și Justiție, la propunerea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Tatiana Rog este  soția colonelului Anton Rog, directorul Centrului Național CYBERINT al SRI.