4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:53
No menu items!

Cine este studentul român mort în tragedia din Ucraina FOTO GALERIE

spot_img

Andrei Anghel avea cetăţenie română şi canadiană şi studiase la un liceu şi la o universitate din Canada. El era reprezentantul studenţilor în Senatul UMF Cluj-Napoca

andrei_anghel

Andrei Anghel și iubita lui Olga Ioppa – studenți la UMF Cluj-Napoca –  au murit în tragedia din estul Ucrainei, cei doi aflându-se la bordul aeronavei Boeing 777 aparținând Malysian Airlines, doborâtă cu o rachetă sol-aer, pentru a participa la un congres privind combaterea îmbolnăvirilor cu HIV-SIDA organizat în Australia.

Pe pagina de Facebook a tânărului apare faptul că acesta absolvise în 2008 Liceul Ajax din Ontario (Canada), iar în anul 2012 a absolvit Universitatea Waterloo, tot din Ontario, iar timp de câteva luni, între septembrie 2011 şi 2012, a lucrat la un centru medical din acelaşi oraş canadian.

În vârstă de 24 de ani, Andrei Anghel s-a născut în Cluj-Napoca, oraş în care mai locuieşte doar un unchi de-al său, el emigrând cu părinţii în Canada şi reîntorcându-se în oraşul natal pentru cursuri la cea de-a doua facultate.

Colegii săi de la Facultatea de Medicină a UMF Cluj-Napoca spun că era un student foarte bun, care se simţea mai mult român decât canadian.

Decanul Facultăţii de Medicină, Anca Buzoianu, i-a cunoscut pe cei doi tineri şi spune că erau studenţi foarte buni.

Din câte ştiu, mergeau la Congresul despre SIDA în Australia. Erau amândoi studenţi foate buni, mai ales el. El era reprezentantul studenţilor de la secţia engleză în Consiliul facultăţii şi în Senatul UMF“, a spus Anca Buzoianu.

Vineri a fost arborat un steag de doliu pe clădirea Decanatelor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, în memoria celor doi studenţi care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Ucraina.

R.D.