11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 13:53
No menu items!

Șeful CFR Călători, Vasile Secară, apare în agenda „șpăgilor” lui Uioreanu

spot_img

Pe aceeași agendă apare și numele ;efului Direcției de Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan

Uioreanu_SZ

Numele șefului CFR Călători, Vasile Secară, „garantat” de Horea Uioreanu, apare în agenda cu banii încasați de președintelui CJ Cluj. În dreptul numelui Secară apare suma de 2.000 de euro, bani dați de șeful CFR Călători șefului CJ Cluj. Și numele șefului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan este pe lista celor care l-au „cadorisitpe Horea Uioreanu.

Secară este trecut în agenda, făcută publică de stiridecluj.ro, pe care Răzvan Pop, consilierul lui Horea Uioreanu, o ținea pentru evidența banilor luați de la diverși oameni.

În agendă, Secară apare ca fiind a șasea persoană care a „cotizat” la președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, cu 2.000 de euro. Tot în dreptul lui Secară apare un rest de 500 de euro pe care Horea Uioreanu ar fi trebuit să îi încaseze de la șeful CFR Călători.

Și numele lui Eugen Cecan, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, apare în agenda lui Uioreanu. Conform agendei ținute de Răzvan Popa, în dreptul numelui Cecan apar 13.500 de lei și un rest de 1.900 de lei. Eugen Cecan, până la începutul lunii mai 2014, a ocupat și un fotoliu de consilier județean din partea USL Cluj.

Sursa Zilei a precizat că fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, arestat pentru șpagă, a făcut lobby, în octombrie 2013, pentru susținerea și menținerea lui Vasile Secară la șefia CFR Călători-Regionala Cluj.

După ce solicitarea lui Uioreanu n-a avut sorți de izbândă, Vasile Secară a apelat, la începutul acestui an, la colegi din PSD, în luna aprilie, fiind numit șef la CFR Călători de fostul ministru al transporturilor, Dan Șova.

Totodată, Sursa Zilei a scris despre Vasile Secară, că, în calitate de șef al CFR Călători se plimbă cu trenurile operatorilor privați și că a dat în judecată compania pe care o administrează.

Ștefan Etveș