30.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 14:37
No menu items!

Cine este de fapt omul care o atacă pe Carmen Dan. Averea lui Cătălin Ioniță, șeful DGA

spot_img

Este război total în interiorul Ministerului Afacerilor Interne! Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Ioniță, se războiește în declarații cu ministrul Carmen Dan.

Bugetul.ro vă dezvăluie astăzi ce avere are Cătălin Ioniță, șeful DGA. La sfârșitul lunii martie a.c., jurnaliștii din România au aflat că Ioniță vrea să-și facă bloc cu patru etaje în București.

Potrivit news.ro, Cătălin Ioniță a fost până de curând co-proprietarul unui teren într-o zonă centrală din București pentru care au fost cerute avize în vederea construirii unei clădiri de patru etaje. Ioniță avea o cotă de 25% din terenul de 217 metri pătrați, situat în apropiere de Pasajul Muncii din București. O cotă similară îi aparținea soției sale, iar restul de 50% mamei sale.

Potrivit news.ro, Ioniță a donat mamei sale partea din teren imediat după ce a revenit la conducerea DGA. Contactat de jurnaliști, șeful DGA a declarat că este vorba despre viața sa privată și a spus că ar trebui acordată atenție carierei sale și lucrurilor pe care le-a făcut pentru minister.

Cătălin Ioniță ar fi început demersurile pentru construcția unei clădiri de patru etaje încă de acum trei ani.

Potrivit declarației de avere, depuse în februarie 2018, ce a fost analizată de Bugetul.ro, Alexandru Ioniță este proprietarul a două case de locuit, dobândite prin CVC, și al unui apartament moștenit. Cele trei imobile, situate în București, sunt deținute împreună cu soția.

Soții Ioniță mai dețineau, la acea vreme, și o cotă-parte de 50% din două terenuri, unul intravilan, localizat în București, și altul agricol, aflat în Ilfov, restul de 50% aparținând mamei șefului DGA.

Conform documentului, Alexandru Cătălin Ioniță are și două autoturisme: un Matiz și o Skoda, ambele fabricate în 2003. De asemenea, în bancă, are 539.000 de lei.

Trebuie precizat că Ioniță este urmărit penal de DNA pentru trafic de influență. Acum 10 ani, i-ar fi cerut unei persoane patru hectare de teren în localitatea Popești-Leordeni, cu promisiunea că va interveni la unii funcționari ai statului.

În ianuarie, PressOne dezvăluia că Ioniță a plagiat întreaga sa teză de doctorat. La scurt timp, el a intrat în concediu medical, fiind prelungit de mai multe ori. Dacă stă 3 luni în concediu, Ioniță, în vârstă de aproape 43 de ani, se poate pensiona, a spus jurnalista Emilia Șercan în legătură cu acest subiect.

Andrei Tudor