8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:08
No menu items!

Cine a fost Grace Kelly?

spot_img

Cine a fost Grace Kelly?

Grace Patricia Kelly a fost o actriță americană, care, căsătorindu-se cu Rainier al III-lea de Monaco, a devenit prințesă.

Elevă silitoare, a absolvit Academia Ravenhill şi Academia Americană de Artă Dramatică din New York, după care şi-a făcut debutul pe Broadway. Interpretarea ei a intrat în atenţia criticilor şi i-a crescut performanţele. Jucând alături de actori renumiţi ai vremurilor, a continuat munca în teatru și televiziune, clădindu-şi o carieră de lungă durată.

După ce a îmbrățișat o carieră în actorie, la vârsta de douăzeci de ani, a apărut în nenumărate producții teatrale în New York City, la Vârsta de Aur a Televiziunii. Odată cu lansarea filmului Mogambo, a devenit star de cinema, cu statut confirmat  de un Glob de Aur şi un Oscar binemeritate. După această carieră glorioasă de artistă, a renunțat la actorie, pentru a se dedica rolului de mamă, ea având trei copii.

A fost clasată pe locul treisprezece în topul starurilor feminine de cinema american de către Institutul American de Film. A primit oferte la Hollywood pentru roluri alături de mari actori ai epocii şi majoritatea filmelor în care a jucat au avut o distribuţie remarcantă.

I se mai spunea şi prinţesa Scorpion.

Roxana Mera

Articolul precedent
Articolul următor