14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:18
No menu items!

Avocado, fructul minune

spot_img

Avocado, fructul minune

Originar din Mexic, avocado este unul dintre cele mai hrănitoare fructe din lume, fiind foarte echilibrat, deoarece conţine o gamă variată de grăsimi, vitamine, minerale şi fibre şi se digeră foarte uşor.

Avocado este o sursă foarte bună de vitamina E, cu rol antioxidant şi foarte benefic pentru piele, o sursă bună de potasiu şi mineral esenţial pentru tensiunea arterială optima şi echilibrul fluidelor în organism. Avocado este cea mai bună sursă de betasitosterol, substanţă anticancerigenă, benefică pentru prostată şi cu rol în menţinerea nivelului normal de colesterol.

Fiind una dintre cele mai consistente surse naturale de energie, avocado este un aliment foarte sănătos, caci grăsimile conţinute sunt acizi oleici mononesaturaţi, ce scad riscul bolilor de inimă, al accidentelor vasculare şi ajută la reducerea colesterolului.

Este o sursă bună de potasiu, care ajută la reglarea presiunii sanguine, la prevenirea hipertensiunii, a bolilor de inimă şi a infarctului. Conţine acid oleic, ce protejează împotriva cancerului de sân.

Conţine cantităţi importante de carotenoide şi tocoferoli. Extractul de avocado poate împiedica dezvoltarea celulelor cancerului de prostată. Câteva feliuţe de avocado ajută organismul să absoarbă carotenoidele oferite de legume, mărind absorbţia alfa-carotenului, beta-carotenului şi luteinei.

Cancerul oral prezintă un risc de deces mai mare decât cancerul de sân, piele sau cervical, rata mortalităţii fiind de aproape 50% din cauza depistării târzii. Datorită conţinutului de fitonutrienţi, avocado poate juca un rol important în prevenirea acestui tip de cancer.

Roxana Mera