21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:30
No menu items!

Cinci români, acuzați în Belgia de luare de ostatici și tortură. Intervenția poliției, ca în filme, cu un vehicul blindat

spot_img

Patru români au fost arestați în Belgia în urma unei intervenții ca în filme. Polițiștii belgieni aveau informații că într-o casă din Kleine-Brogel, Belgia, locuită de români, se află ostatici. Polițiștii au intervenit cu un vehicul blindat și s-au tras focuri de armă. „Erau puternic înarmați, toți în armură. Invadaseră o casă și priveau în jur”, au povestit îngroziți localnicii.

Motivul intervenției în forță a poliției cu o mașină blindată nu este încă cunoscut.

Potrivit locuitorilor, casa, situată vis-a-vis de casa parohială, fusese goală de ceva timp, dar mai mulți români s-ar fi mutat acolo. După raid, casa a fost sigilată și patru români au fost arestați. Un alt cetățean român s-ar afla în stare gravă la Terapie Intensivă, unde ar fi ajuns după intervenția poliției.

„În jurul orei 5.15 am fost trezit de un zgomot, care suna ca niște împușcături înăbușite”, spune unul dintre localnici. „Am auzit, de asemenea, clinchetul sticlei și un strigăt slab al unui om. Când m-am uitat prin fereastră, am văzut că strada era închisă, nu mai erau mașini. De cealaltă parte, am văzut o duzină de oameni înarmați, toți în armură. Invadaseră o casă și priveau în jur. Casa avea o fereastră spartă. De parcă ar fi căutat o persoană fugară”, a adăugat bărbatul.

Poliția a intervenit cu un vehicul blindat.

„Pe stradă era și o mașină cu o plăcuță de înmatriculare germană și a fost, de asemenea, inspectată. Nu după mult timp, a sosit o ambulanță. Am văzut că se descarcă o targă, dar nu am putut vedea dacă a fost luat cineva din casă. Apoi, bărbații înarmați și vehiculul blindat au plecat și au sosit detectivii. Mai târziu, pompierii au venit să curețe cioburile de sticlă. Cred că întreaga acțiune a durat o jumătate de oră”, a mai spus martorul.

C. Dumitrescu