13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:11

Spitalele de pediatrie, pline de copii infectaţi cu Covid. “Am ajuns în situaţia de a trebui să ne gândim pe cine să internăm primul”

spot_img

Situația devine critică în spitalele de pediatrie din Bucureşti care la această oră sunt pline de copii infectaţi cu SARS-COV-2, iar doctorii au ajuns în situaţia în care trebuie să decidă cine are prioritate la internare, a declarat, medicul Mihai Craiu la Digi24.ro. El a precizat că părinții copiilor internați cu Covid-19 nu sunt vaccinați.

„Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului – n.r.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”, a mărturisit medicul pediatru Mihai Craiu.

Medicul Mihaiu Craiu susţine că niciunul dintre părinţii copiiilor intrenați nu este vaccinat.

Aceeaşi situaţie se întâlneşte și la alte spitale copii din Bucureşti, „Grigore Alexandrescu” sau „Gomoiu”.

                                                                                             C.Dumitrescu