16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:44
No menu items!

Cîmpeanu: Repatrierea celei de-a 48-a victime a tragediei din Colectiv se va face în regim de urgență

spot_img

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți, că repatrierea trupului neînsuflețit al celei de-a 48-a victime decedate în urma incendiului de la clubul Colectiv se va face în regim de urgență. Costurile vor fi asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Este o legătură permanentă, inclusiv cu spitalul în care s-a pierdut ultima victimă, cea de-a 48-a, și repatrierea, așa cum s-a făcut și pentru cele două victime decedate la Rotterdam, se va face în regim de urgență, costurile fiind asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Cîmpeanu, la finalul unei conferințe despre cutremurul din 1940, organizată la Universitatea Tehnică de Construcții București.

La observația unui jurnalist că există o alianță a medicilor formată din 21.000 de cadre medicale care susțin că au fost nereguli în spitale în ceea ce privește gestionarea situației victimelor din Colectiv, premierul interimar a răspuns că va fi timp și pentru „reglarea” acestor lucruri.

„Prioritatea noastră este de a face cât putem mai bine și cât putem mai mult pentru răniți și pentru familiile acestora. După ce vom traversa acest moment și vom face tot ceea ce putem (…), vom avea timp să reglăm și toate aceste lucruri, vă asigur”, a spus Cîmpeanu.

Unul dintre răniții din clubul Colectiv, care a fost transferat în Marea Britanie, a murit în noaptea de luni spre marți.

Pacientul fusese transferat la o unitate medicală din Birmingham.

foto: agerpres.ro