3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 18:38
No menu items!

Certificatul verde la locul de muncă naște tensiuni între PNL și PSD la Camera Deputaților

spot_img

Proiectul de lege privind introducerea certificatului verde la locul de muncă naște tensiuni între liberali și social-democrați în Comisiile de specialitate de la Camera Deputaților. Președintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, Nelu Tătaru, a precizat, luni, că liberalii nu sunt de acord cu amendamentul propus de PSD potrivit căruia, angajații nveaccinați ar putea primi o perioadă de grație de 2 luni, în care să fie testați (10 teste pe lună) pe bani de la stat. 

Prin urmare, deputații liberali urmează să se abțină de la votul pentru admiterea acestui amendament. 

De altfel, săptămâna trecută, președintele PNL Florin Cîțu anunța că dezbaterile pe tema introducerii certificatului verde la locul de muncă vor fi amânate în comisiile de la Cameră. Motivul invocat de Cîțu, potrivit unor surse politice, era acela că, actualele prevederi ale proiectului de lege sunt discriminatorii, deoarece, potrivit acestora, statul plătește testarea angajaților de la stat, în timp ce angajații de la privat trebuie sa plăteasca testarea.

Cu cât întârziem aprobarea Certificatului verde, cu atât va scădea campania de vaccinare“, a ținut să precizeze, luni, Nelu Tătaru. El a adăugat că, cel mai probabil, abia săptămâna viitoare va fi o ședință de plen în care să fie votată legea ce impune certificatul verde pentru angajați.

Raluca Dan