25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:42
No menu items!

De ce s-au oprit negocierile PNL cu USR. Cîțu: „Au avut niște condiții BIZARE”

spot_img

Florin Cîțu a explicat, luni, că negocierile cu USR PLUS nu au mai fost continuate deoarece liderii conduși de Dacian Cioloș „au avut niște condiții bizare”. 

Cîțu a declarat, luni, că negocierile pentru formarea unui nou guvern au continuat doar cu PSD, chiar dacă asta înseamnă pentru PNL „un compromis major”.

Liderii USR ar fi venit la primele negocieri pentru refacerea coaliției alături de PNL și UDMR cu „condiții bizare”, conform premierului interimar.

„Avem o alianță cu PSD. Avem negocieri pentru a forma o coaliție cu PSD pentru guvernare. Trebuie să formăm acest guvern. Cea mai bună soluție este să avem un guvern cât mai repede. Facem un compromis deja, suntem în negocieri, în discuții pentru a avea o coaliție de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face Partidul Național Liberal. Vom vedea mai departe ce vom face, trebuie să avem o guvernare bună pentru români.

Dacă mergem împreună, o să fie o coaliție de guvernare. Vom vedea care o să fie forma. Până la urmă nu poate nimeni să ia o decizie fără o coaliție.

Noi am încercat să avem o guvernare cu cei de la USR, cei de la USR ne-au închis ușa, au avut niște condiții bizare la care nu au renunțat. Suntem în partea cealaltă, e important să avem astăzi, să găsim un guvern pentru România”, a declarat Florin Cîțu.

Marilena Nedelcu